Новини > Шанс за работа

Шанс за работа
Бургас

Шанс за работа

КНСБ-Бургас започва проект "Шанс за работа 2016", съобщават от регионалната синдикална организация. Проектът е част от Националния план за действие по заетостта - 2016г. На 17 февруари съвместно представители на ДТБ Бургас, РС на КНСБ Бургас и МБАЛ Бургас АД ще осъществяват подбор на безработни лица за обучение за болногледачи.

След приключването на подбора 15 лица ще започнат от 7 март обучение по Ключова компететност "Работа в екип". На първи етап безработните лица ще придобият необходими умения за работа в екип, справяне в конфликтни и проблемни ситуации. Курсът ще завърши с получаване на сертификат .

Втори етап на обучението ще стартира на 14 март по професия болногледач в МБАЛ Бургас АД. В рамките на 300 учебни часа бенефециентите по проекта ще бъдат обучени за придобиване на квалификация - професия „Болногледач".

Обучението ще завърши с полагане на изпит. На 40% от лицата завършили обучението ще бъдат осигурени места за стажуване в МБАЛ Бургас АД, партньор по проекта. Проектът " Шанс за работа 2016" е част от адекватната политика на КНСБ в областта на безработицата и развитието на пазара на труда.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1551793

Новинарски сайт с каталог на фирми в града и областта. При желание можете да се свържите с нас на [email protected].

- Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства

Алберт Айнщайн (1879–1955)