Новини > Петър: Борис се прободе сам. Прокуратурата: Това е абсурд

Петър: Борис се прободе сам. Прокуратурата: Това е абсурд
Бургас

Петър: Борис се прободе сам. Прокуратурата: Това е абсурд

Петър Русев, който намушка с нож свой приятел в китенска дискотека остава в ареста, решиха бургаските магистрати. Съдът отхвърли твърденията на защитата, че Русев е действал в условията на отбрана.

Според съдия Деница Вълкова, момчето има склонност към хулигански прояви. Тя определи случилото се като „довършен опит за убийство".

Самият Русев заяви пред съда, че Борис Минчев сам се пробол с ножа му. Прокурорът по делото категорично отхвърли твърдението, като поясни, че няма как да се стигне до цели пет прободни рани случайно.

Според държавният обвинител, интензитетът, силата и броят на ударите, дават основание престъплението да се тълкува като опит за убийство. Към момента е ясно, че момчетата са се спречкали за пари.

Русев е размахвал ножа си в дискотеката. Съборил опонента си на земята, качил се върху него и започнал да го налага с юмруци.

В съда днес стана ясно, че агресорът е заплашвал и свидетел по делото, отново с нож. Той живее в Копенхаген от няколко години. През летния сезон, 17-годишното момче се прибира в България и обикаля курортите между Варна и Китен, безконтролно.

Скандалът между Борис и Петър избухна на 7 юли в дискотека в Китен. След сбиването първият беше приет в Бургаската болница с опасност за живота. Към момента състоянието му е стабилно. Той е бил разпитан от полицията.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1592111

Новинарски сайт с каталог на фирми в града и областта. При желание можете да се свържите с нас на [email protected].

- Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства

Алберт Айнщайн (1879–1955)