Новини > Отбелязваме Деня на розовата фланелка

Отбелязваме Деня на розовата фланелка
Бургас

Отбелязваме Деня на розовата фланелка

Всяка последна сряда на месец февруари честваме Световния ден против тормоза в училище, популярен още като Ден на розовата фланелка. 
Интересна е историята на празника, който набира все по-голяма известност у нас. 
През 2007 год. деветокласник от Канада се появява на откриването на учебната година, облечен в розово поло. Така той си навлича обидите и подигравките на по-големите момчета, които успяват да го докарат до плач. 
Двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс стават преки свидетели на тормоза. На следващия ден те решават да купят 50 розови тениски и да ги раздадат на съучениците си. По този начин децата изразяват своята подкрепа и съпричастност към тормозеното момче.
Оттогава инициативата набира все по-голяма популярност сред младежите и бързо се разпространява из хиляди училища по целия свят.

Стотици деца от Бургас ще се включат в честването на Деня против насилието в училище и ще облекат розови фланелки. В града ще се проведе и флашмоб, който ще започне днес (24 февруари) от 12.00 часа пред църквата "Св. Иван Рилски" до БСУ. Той се организира от Община Бургас, Общински съвет по наркотични вещества, Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/. В събитието ще се включат ученици от ОУ "Братя Миладинови", СОУ "Св. Св. Кирил и Методи" и ОУ "Св. Климент Охридски".

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1554252

Новинарски сайт с каталог на фирми в града и областта. При желание можете да се свържите с нас на [email protected].

- Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства

Алберт Айнщайн (1879–1955)