Новини > Повишават сигурността в бургаските училища

Повишават сигурността в бургаските училища
Бургас

Повишават сигурността в бургаските училища

Община Бургас създава програма за повишаване на сигурността в училищата на нейната територия. Идеята е на кмета Димитър Николов, в отговор на зачестилите случаи на агресия в учебните заведения в страната.
Единните правила за намаляване на агресията ще залегнат в правилниците за вътрешния ред на всички бургаски училища.
Това стана ясно на първата работна среща между директорът на общинска дирекция "Образование" Веселина Таралова, секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ Десислава Василева, директорът на РИО-Бургас Виолета Илиева, представители на Областната дирекция на МВР, специалисти от сферата на образованието, директори на училища и местни институции, които работят с деца.
Присъстващите взеха решение съвместни екипи на полицията и общинска дирекция "УКОРС" да обходят всяко училище и подготвят конкретни мерки за повишаване на охраната и сигурността. Това ще включва и анализ на съществуващото видеонаблюдение в учебните заведения - какъв периметър обхваща, кой наблюдава камерите, колко време се съхраняват записите и др., взаимодействие с полицията, как е организирана охраната, има ли необходимост от обучение на охранителите, кои са рисковите зони в училищата, достатъчно осветени ли са дворовете им и др.
Паник бутон, нощна охрана на учебното заведение, камери за нощно виждане и заключване на вратите на училищните дворове в периода от 22.00 до 06.00 часа през зимната и от 23.00 до 06.00 часа през лятото бяха останалата част от предложенията, които се чуха в залата.
В новата общинска програма, насочена срещу всички форми на насилие в бургаските училища, ще влезе и кампанията за сигурността на децата в интернет "Кой стои срещу мен в мрежата", провеждана от началото на тази учебна година от Община Бургас, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви /МКБППМН/, журналистът от БНТ Надя Обретенова, медийна група RN, ОД на МВР - Бургас и сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГДБОП.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1553929

Новинарски сайт с каталог на фирми в града и областта. При желание можете да се свържите с нас на [email protected].

- Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства

Алберт Айнщайн (1879–1955)